Studio upgrade: SoundTech ST162 Mixer

De Zolderstudio heeft een leuke ugprade gekregen. Letterlijk gekrégen. Want er is een mixer kado gedaan aan mij en deze vervangt de oude 6-kanaals Behringer mixer. De nieuwe mixer, een SoundTech ST162 is een 16 kanalen in/2 kanalen uit mixer met 16 pre-amps, 3 EQ Bands, en nog wat ‘toeters en bellen’.

De studio met de nieuwe mixer (rechts)

De mixer is een analoge, “vintage”, mixer aangesloten op de DAW (Digital Audio Workstation, de Linux-computer waarmee de muziek wordt opgenomen en gemixt). De mixer is naar schatting minstens 25 tot 30 jaar oud en heeft een mooi analoog, warm, geluid maar vertekent het geluid niet.

Naast 16 microfoon-inputs met eigen pre-amp zijn er ook 16 lijn-ingangen. Gitaar, bas of ander instrument kan dus rechtstreeks aangesloten worden. Ook is er sinds een tijdje een DI beschikbaar waardoor semi-akoestische gitaar nog beter kan worden opgenomen en is er een 6-kanaals vocal mixer/amp cadeau gedaan (rechts onder). Die is met name bedoeld voor uitversterking van zang bij zaaloptredens maar kan natuurlijk ook gebruikt worden voor opnames. Al zal daar natuurlijk in de praktijk weinig reden voor zijn.

Video

In de bijgaande video (engelstalig) zie je de upgrade. Voordat het zover was, moest er het een en ander opgeruimd en verplaatst worden…

De oude mixer is uiteraard nog steeds in de studio te vinden. Want die blijven we natuurlijk (al was het maar als reserve mixer) achter de hand houden.

 

Video link