januari 30, 2016

Opnames maken?

Goedkope Studio opnames makenHad je altijd al eens een graag een (paar) liedje(s) willen opnemen? Ben je een (beginnend) singer/songwriter die graag wat demo’s wil maken maar heb je een beperkt of “geen” budget? Een EP of gewoon een paar liedjes? Misschien kan ik je helpen!

Ik vind het (zoals je wellicht al had gezien) leuk om muziek op te nemen, te “produceren”. Opnemen, mixen, masteren.

Wat kost dat?

Een reguliere studio in onze regio rekent al snel 40 tot 60 euro per uur voor opnames. Een studio in het hogere segment nog veel meer. Exclusief tarief voor nabewerking. Da’s veel geld. Zeker als je een klein budget hebt. Dan heb je het ook over een totaal andere omgeving uiteraard qua apparatuur.  Mijn zolderkamer is wat het is: een zolderkamer. Met opname apparatuur. Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik sta daar niet commercieel in, al maak ik wel gewoon een BTW-factuur voor je. Ik moet tijd besteden aan opname, mixen, masteren. Ik stel mijn apparatuur en ruimte beschikbaar. Die tijd kan ik ook commercieel besteden, bijvoorbeeld in- of aan mijn bedrijf.

Het is dus niet zo dat je zomaar even op korte termijn tijd kunt boeken bij mij. Het moet gebeuren in mijn vrije tijd. En ik moet er in geloven dat ik met u of jou kan werken en tot een goed resultaat kan komen.

Richtprijs: € 20/uur (inclusief BTW).
Incl. mixen, mastering, bestanden in CD-formaat beschikbaar.
Exclusief eventuele reis- en verblijfskosten.

Mogelijkheden?

– je komt bij mij opnemen, in mijn ‘zolderstudio’.
De ruimte is beperkt, dus vooral geschikt als je gebruik maakt van backingtracks (.WAV-formaat of hoge kwaliteit mp3’s) of als je bijvoorbeeld een “singer/songwriter” bent. Een duo lukt ook nog wel.

– ik kom op locatie opnemen.
Bijvoorbeeld in de oefenruimte van je band. Ik neem spullen mee (opname apparatuur, microfoons, standaards) en neem jullie band “live” op. Het beste werkt het als éérst de drums apart worden opgenomen, vervolgens bas/gitaar en daarna zang. Het mag ook zoveel mogelijk tegelijk. Want het is jullie muziek, dus jullie bepalen het.

Ik moet hier wel bij opmerken dat dit niet mijn voorkeur heeft, omdat het tijdrovender is en daarnaast moet ik alle spullen mee nemen. Maar wie weet, kun je mij wel overhalen 🙂

Waar moet je voor zorgen?

Niets is zo vertragend tijdens een opnameproces (en dus ook duur!) als een band of artiest die zijn of haar muziek onvoldoende heeft geoefend, spullen niet op orde heeft of spullen vergeten is..  zorg er dus voor dat je alles bij je hebt: instrumenten, kabels, teksten, effectapparatuur, etc.

Ik zorg er voor dat alle benodigde opname apparatuur er is zoals: computer, mixer, microfoons. En de bijbehorende bekabeling en standaards.

Hoe betaal je?

De betaling gaat achteraf en we stellen samen vooraf een schatting op van de kosten zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Is het een project dat qua uren behoorlijk omvangrijk is, dan zal ik tussentijdse betalingen of een aanbetaling verlangen.

Komt onze muziek op je site?

Als je dat wilt (en ik ook): ja. Maar het is jouw/jullie muziek dus ook jullie keuze of dat gebeurt of niet.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken of eens van gedachten wisselen, stuur me dan even een email via deze link.