januari 30, 2016

Opnames maken?

Goedkope Studio opnames makenHad je altijd al eens een graag een (paar) liedje(s) willen opnemen maar vind je een  reguliere studio te duur of is daar smipelweg geen budget voor? Ben je een (beginnend) singer/songwriter die graag wat demo’s wil maken? Een EP of gewoon een paar liedjes? Misschien kan ik je helpen!

Ik vind het (zoals je wellicht al had gezien) leuk om muziek op te nemen, te “produceren”. Opnemen, mixen, masteren.

Wat kost dat?
Een reguliere studio in onze regio rekent al snel 40 tot 60 euro per uur voor opnames. Een studio in het hogere segment nog veel meer. Exclusief tarief voor nabewerking. Da’s veel geld. Zeker als je een klein budget hebt. Dan heb je het ook over een totaal andere omgeving uiteraard qua apparatuur.

Mijn zolderkamer is wat het is: een zolderkamer. Met opname apparatuur. Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik sta daar niet commercieel in, al maak ik wel gewoon een BTW-factuur voor je. Ik moet tijd besteden aan opname, mixen, masteren. Ik stel mijn apparatuur en ruimte beschikbaar. Die tijd kan ik ook commercieel besteden, bijvoorbeeld in- of aan mijn bedrijf.

Richtprijs: € 20/uur (inclusief BTW).
Incl. mixen/mastering, bestanden in CD-formaat beschikbaar.
Exclusief eventuele reis- en verblijfskosten.

Waar moet je voor zorgen?
Niets is zo vertragend tijdens een opnameproces (en dus ook duur!) als een band of artiest die zijn of haar muziek onvoldoende heeft geoefend, spullen niet op orde heeft of spullen vergeten is..  zorg er dus voor dat je alles bij je hebt: instrumenten, kabels, teksten, effectapparatuur, etc.

Ik zorg er voor dat alle benodigde opname apparatuur er is zoals: computer, mixer, microfoons. En de bijbehorende bekabeling en standaards.

Hoe betaal je?
De betaling gaat achteraf en we stellen samen vooraf een schatting op van de kosten zodat je niet voor een verrassing komt te staan. Is het een project dat qua uren behoorlijk omvangrijk is, dan zal ik tussentijdse betalingen of een aanbetaling verlangen.

Komt onze muziek op je site?
Als je dat wilt (en ik ook): ja. Maar het is jouw/jullie muziek dus ook jullie keuze of dat gebeurt of niet.

Afspraak maken?
Wil je een afspraak maken of eens van gedachten wisselen, stuur me dan even een email via deze link.