januari 3, 2016

Home Recording

De Zolder Studio – een bescheiden “thuisstudio” waar ik muziek maak, muziek schrijf en muziek opneem.

De “ZolderStudio” is de opnamelocatie van ondermeer de muziek van mijn solo project “The Solid Rock Blues Band“, waarbij ik overigens ook vaak samenwerking zoek met anderen.

Daarnaast neem ik ook muziek op met bijvoorbeeld singer-songwriter Mirjam Tamara (zie deze website) en heb ook diverse demo’s opgenomen met- en voor de band Ten Years Today (in 2018 opgegaan in “The Vices“).

In 2014/2015 hebben we in een verlaten winkelpand ook een aantal maanden opnamesessies gedaan met mijn apparatuur, deze sessies hebben we de “Abandoned Store Sessions” gedoopt. In deze sessies werkte ik met diverse muzikanten, songwriters e.a. Video’s er van kun je hier terug vinden.

Opname studio

Muziek opnemen doe ik met een speciaal hiervoor gebouwde (mini-itx gebaseerde) computer die draait op Linux met onder andere Ardour Studio-software,  verschillende microfoons van ondermeer MXL, Shure, T-Bone, McCrypt e.a., gitaren (Samick, Washburn, Gretsch, Hondo, Fender Starcaster, vintage Fender-stijl Harley Benton Telecaster) en verder alle instrumenten die voorhanden zijn of komen!

BandCampDeze site gaat vooral over het opnemen van muziek in mijn home studio. Hoe ik dat doe. Met welke software en met wie.

Online verkrijgbaar

Alle albums die onder het project “Barking Aunts” en “Solid Rock Blues Band” zijn uitgebracht alsmede de albums van Mirjam Tamara zijn te verkrijgen via onder andere BandCamp. Je kunt de albums daar in hoge kwaliteit (WAV, CD-format) beluisteren en ook downloaden tegen een kleine vergoeding.

Zie voor de volledige catalogus: https://barkingaunts.bandcamp.com/