januari 3, 2016

Home Recording

De Zolder Studio – mijn werkkamer maar tevens mijn studio waar ik muziek maak, muziek schrijf en muziek opneem.

De “ZolderStudio” is de opnamelocatie van ondermeer de muziek van mijn solo project “The Solid Rock Blues Band“, waarbij ik overigens ook vaak samenwerking zoek met anderen.

Daarnaast neem ik ook muziek op met bijvoorbeeld Mirjam Tamara (zie deze website) en heb ook demo’s opgenomen met- en voor de band Ten Years Today. In 2014/2015 hebben we in een verlaten winkelpand ook een aantal maanden opnamesessies gedaan met mijn apparatuur, deze sessies hebben we de “Abandoned Store Sessions” gedoopt. In deze sessies werkte ik met diverse muzikanten, songwriters e.a. Video’s er van kun je hier terug vinden.

Opname studio

Muziek opnemen doe ik met een speciaal hiervoor gebouwde (min-itx gebaseerde) computer, met Ardour Studio-software,  verschillende microfoons van ondermeer Shure, T-Bone, McCrypt e.a., gitaren (Washburn, Gretsch, Hondo, Fender Starcaster).

Daarnaast neem ik ook al jaren muziek op met andere hardware en software. Meer hierover kun je lezen op de pagina Bands & Artiesten.

BandCampDeze site gaat vooral over het opnemen van muziek in mijn home studio. Hoe ik dat doe. Met welke software en met wie. En, bovenal, hier schrijf ik in het Nederlands.

Online verkrijgbaar

Alle albums die onder het project “Barking Aunts” zijn uitgebracht en de albums van Mirjam Tamara zijn te verkrijgen via onder andere BandCamp.

Je kunt de albums daar in hoge kwaliteit (WAV, CD-format) beluisteren en ook downloaden tegen een kleine vergoeding. Een aantal albums zijn ook rechtstreeks via onze eigen CDShop te verkrijgen (betaling via iDEAL).

Zie voor de volledige catalogus: https://barkingaunts.bandcamp.com/